Profili monferrini

Giuseppe Favaro

E chi ie turna in umetu che

an tla so vitta la fat tant dabon.

Finì al scoli necesarii, le entrà

an tla sicuressa industrial.

Cunusinda l’ambient se trasferisi

an ti Carabiniè e le stat per 14 ani.

Finì is servissi le entrà an tla risturasion.

Al prim travai le stat fat an tal

bar - risturant “Corona”.

Se po spustasi an tal bar “Arianna” an via Rumma

e visto che is travai ai piasiva dabon

e la gent l’era cuntenta,

l’avì l’ucasion da pià l’ustariia

“Il Galletto” al Runson.

Allura, an lingua lucal, as ciamava “Al Truggia”

e al la tnilu per 15 ani.

La gent, culla ca la po, as traferis;

axì la fat is umetu con tutta la so famiia.

Ades tutti ansema e le già din poc ai gestissu al bar

“Pappa e Coccole” an via Rumma cun indubbio successo.

Ades cun tut lo ca la fat an tla vitta, ogni tant ai ven al miraggio ad la pension

semp cumpagnà dal pensier “Ma sperumma an ben”.

Ma si, se fi nna des ie andat tut ben perché al dev nen cuntinuà? Piia semp tut a le strette.

Al so nom a le Favaro Giuseppe.