Finì la scola prufessiunal
la fat per quatr ani al mesdabosc.
Po, forse per la resiadura chi dava fastiddi,
la cambià material, sa ausinasi al fer
e per set ani la travaià a la “Cerutti”,
al fer al lu fava amnì arsnent,
la lasà li tut, e le andat fa al barista
an tal “Bar Savoia”, tut in at travaii,
e da barista le pasà sociu an tin bar
pu antich ad casà.
La in modo da vivi la vitta,
che fanda in paragon cun lo chi suced
al dì dinco at lasa sensa paroli.
Andren a lu iè armanì cui modi da fà
e da pensà ad na vota,
chi son scumparì da la magiur part ad la gent,
e si modi ieru ancurnisà an tal paroli:
amur, rispet e cusciensa.
La parola cal drova putant le amur,
stà di fatto che cun la so dolce metà
ai son na cubbia da invidià, ai creddu an tl’amur,
e ai cuntinuu vureisi semp pu ben.
Al cerca anche da migliurà at cuntinuo al so travai
speranda da turnà a cui temp che ormai ai son armanì an ti ricord.
Bravu barista te in fi ò a post, pensa nen trop a tutti si ruieri. Al so nom a lè: Fabio Raineri